Le Creuset Minigryta

Le Creuset minigryta är perfekt för att göra små personliga gratänger, suffler eller efterätter till varje gäst.
Creuset minigrytorna är tillverkade av stengods som tål frys, ugn, micro de tål dock inte att sättas på spis.
Använd minigrytorna för att tillaga i eller enbart för att severa i.
Grytan har även den perfekta storleken för servering av ost, salsa och dipp. Locket gör det möjligt att värma såser i mikrovågsugn eller att hålla ditt snacks fräscht.
Storleken på minigrytan är 10 cm diamter
Rymmer 0,25 liter
Bagarenochkocken.se säljer Le creuset minigryta till bra pris.
Le Creuset minigryta är perfekt för att göra små personliga gratänger, suffler eller efterätter till varje gäst.
Creuset minigrytorna är tillverkade av stengods som tål frys, ugn, micro de tål dock inte att sättas på spis.
Använd minigrytorna för att tillaga i eller enbart för att severa i.
Grytan har även den perfekta storleken för servering av ost, salsa och dipp. Locket gör det möjligt att värma såser i mikrovågsugn eller att hålla ditt snacks fräscht.
Storleken på minigrytan är 10 cm diamter
Rymmer 0,25 liter
Bagarenochkocken.se säljer Le creuset minigryta till bra pris.

3 ply kastrull från Le Creuset

Kastrull m/ lock, 16 cm
Rostfritt stål av hög kvalitet och en kärna av aluminium är ingredienserna i vårt 3-ply sortiment.
Kärnan av aluminium gör att värmen fördelas jämnt så att det inte uppstår några hot-spots (partier som är varmare än andra partier).
Kanten på alla 3-ply är så smart konstruerad att du kan hälla från alla vinklar utan att spilla. Dessutom har kastrullen litergradering samt hjälphandtag.
Storlek: 16 cm
Kapacitet: 1.8 L
Produkterna omfattas av livstidsgaranti (10 år på non-stick produkter) och är anpassade för användning på alla värmekällor, inklusive induktion. Tål ugn och maskindisk.
Kastrull med lock, 16 cm
Rostfritt stål av hög kvalitet och en kärna av aluminium är ingredienserna i vårt 3-ply sortiment.
Kärnan av aluminium gör att värmen fördelas jämnt så att det inte uppstår några hot-spots (partier som är varmare än andra partier).
Kanten på alla 3-ply är så smart konstruerad att du kan hälla från alla vinklar utan att spilla. Dessutom har kastrullen litergradering samt hjälphandtag.
Storlek: 16 cm
Kapacitet: 1.8 L
Produkterna omfattas av livstidsgaranti (10 år på non-stick produkter) och är anpassade för användning på alla värmekällor, inklusive induktion. Tål ugn och maskindisk.
Kastruller från Le Creuset 3-ply

Le Creuset 3-ply traktörpanna

Traktörpanna m/ lock 24 cm
Rostfritt stål av hög kvalitet och en kärna av aluminium är ingredienserna i vårt 3-ply sortiment.
Kärnan av aluminium gör att värmen fördelas jämnt så att det inte uppstår några hot-spots (partier som är varmare än andra partier).
Kanten på alla 3-ply är så smart konstruerad att du kan hälla från alla vinklar utan att spilla. De djupa sidorna och det täta locket gör traktörpannan idealisk för sjudning eller stekning som supplement till den traditionella sauteringen.
Storlek: 24 cm
Produkterna omfattas av livstidsgaranti (10 år på non-stick produkter) och är anpassade för användning på alla värmekällor, inklusive induktion. Tål ugn och maskindisk.
Le Creuset Traktörpanna m/ lock 24 cm
Rostfritt stål av hög kvalitet och en kärna av aluminium är ingredienserna i vårt 3-ply sortiment.
Kärnan av aluminium gör att värmen fördelas jämnt så att det inte uppstår några hot-spots (partier som är varmare än andra partier).
Kanten på alla 3-ply är så smart konstruerad att du kan hälla från alla vinklar utan att spilla. De djupa sidorna och det täta locket gör traktörpannan idealisk för sjudning eller stekning som supplement till den traditionella sauteringen.
Storlek: 24 cm
Produkterna omfattas av livstidsgaranti (10 år på non-stick produkter) och är anpassade för användning på alla värmekällor, inklusive induktion. Tål ugn och maskindisk.

Le Creuset Toughened Skötselråd

Toughened
Tack för att du valde att köpa en Le Creuset Toughened Non-Stick panna.
Läs denna information noggrant innan du börjar använda produkten. Bruksanvisningen innehåller information som ger dig största möjliga glädje av din nya Le Creuset panna.
Le Creuset Toughened non-stick pannor är tillverkade av förstklassiga råvaror som ger motståndskraftiga och hållbara pannor som du kan ha glädje av i många år framöver.
Varje enskild Le Creuset panna är tillverkad i anodiserad aluminium som ger en solid och hållbar panna som är stark nog att användas varje dag. Värmen fördelas jämnt och effektivt i pannans botten och på dess sidor, och det uppstår aldrig några hot-spots som förstör maten. Den speciella bottnen innehåller magnetiskt rostfritt stål som ger pannan extra styrka och stabilitet – och gör den optimal för användning på alla värmekällor, inklusive induktion.
Både pannans inner- och yttersida är belagda med den nyaste sortens non-stick beläggning, som ger en yta som maten släpper lätt från och som är enkel att rengöra.
Det är möjligt att få värmeresistenta glaslock till pannorna. Glaslocken köps separat.
Le Creuset Toughened non-stick pannor…
… kan användas på alla värmekällor, inklusive induktion, samt i ugn (förutom mikrovågsugn). Se närmare instruktioner nedan.
… tål diskmaskin. Se närmare instruktioner nedan.
… omfattas av en 10 års garanti. Se närmare instruktioner nedan.
HÄRDAD NON-STICK BELÄGGNING
Din Le Creuset panna har genomgått en speciell stärkande process som ger den härdade non-stick ytan extra hållbarhet och oöverträffade stekegenskaper.
Innan pannan används första gången
Ta bort allt emballage och alla klistermärken. Tvätta pannan i varm tvållösning, skölj och torka noggrant.
Endast pannans stekyta ska behandlas innan användning. Yttersidan ska INTE behandlas.
Häll lite vegetabilisk olja eller majsolja på pannan och fördela den med en bit hushållspapper. Skölj pannan med varmt vatten och torka av den. Pannan är nu färdig för användning.
Genom att regelbundet upprepa denna behandling skyddas non-stick beläggningen, och därmed bibehålls pannans stekegenskaper.
Så här använder du pannan
Kokplattor: Använd alltid en kokplatta som motsvarar pannans storlek. Pannan ska alltid täcka kokplattan/gaslågan. Gaslågorna får aldrig slå upp mot pannans sidor utan ska justeras så att de endast träffar pannans botten.
Vid keramiska kokplattor eller induktion får pannan aldrig dras över ytan eftersom detta kan skada spisens yta och/eller pannans botten. Lyft alltid pannan när du ska flytta den.
Temperaturval: Använd medium eller låg värme för vanlig matlagning, på så sätt upphettas pannan jämnt och gradvis.
Ska man sautera kött, fågel eller fisk på hög värme kan man öka temperaturen, men när pannan är varm och maten läggs på pannan bör temperaturen sänkas till medium eller låg igen.
Pannan bör ALDRIG användas vid maximal värme eftersom överhettning kan skada non-stick beläggningen. Se avsnittet om felaktig användning.
Olja och smör: Tillsätt lite smör eller olja innan pannan värms upp. Detta kommer att förbättra bryningsprocessen som sätter smak på maten. Oljan/smöret får aldrig värmas upp så mycket att det börjar ryka. Om fettet fortsätter att ryka bör du kassera oljan/smöret, kyla ner pannan och tillsätta nytt fett innan du fortsätter.
Fettfri matlagning. Pannan förvärms på medelvärme under cirka 2 minuter innan maten tillsätts.
Lämna aldrig mat på pannan på en tänd gaslåga utan uppsikt. Håll alltid öga på temperaturen för att undvika överhettning som kan skada non-stick beläggningen.
Förvaring av mat i pannan: Förvara aldrig livsmedel i pannan. Ingredienserna kan vid en längre tids påverkan skada non-stick beläggningen.
Köksredskap: Vi rekommenderar Le Creusets silikonredskap samt värmebeständiga plast- eller träredskap.
Metallredskap kan användas på pannorna men dessa bör användas med försiktighet. Skrapa aldrig beläggningen hårt med metallredskap och slå aldrig en slev eller stekspade mot pannans kant.
Knivar, stekspadar och andra redskap med vassa kanter får aldrig användas till att skära maten i pannan.
Handhållna elektriska eller batteridrivna handmixers eller mixerstavar får inte användas på non-stick beläggningen.
Användning i ugn: Maximal temperatur 260˚C.
Användning under ugnens grillelement: Avståndet mellan pannans överkant och grillelementet ska vara minst 5 cm.
Handtag: Använd alltid grytlappar när du ska hantera en varm panna.
Rengöring och förvaring av din panna.
Kyl ner pannan under ett par minuter innan du diskar den. Häll aldrig kallt vatten i en varm panna.
ANVÄND ALDRIG stålull, hårda skurborstar, skurpulver o.d. för att rengöra pannan. Pannan rengörs med varmt vatten med eller utan tvållösning och en mjuk svamp eller en vanlig diskborste.
Pannan tål diskmaskin men den speciella non-stick beläggning gör handdisk till en barnlek. Vi rekommenderar handdisk eftersom diskmaskiner på lång sikt utsätter non-stick beläggningen för onödigt slitage.
Om pannan ska diskas i diskmaskin kan nitarna vid handtag samt den yttersta ringen bli matta och ett vitt pulver kan bildas. Detta är helt normalt och har ingen påverkan på pannans användbarhet.
Det går att ta bort det matta eller det vita pulvret med en trasa och lite vatten med tvållösning. Efter behandlingen sköljs pannan och torkas noggrant.
Var gång pannan diskas i diskmaskin ska den behandlas. Häll i lite vegetabilisk olja eller majsolja i pannan och fördela den med en bit hushållspapper. Skölj pannan i varmt vatten och torka av den.
LE CREUSET UGNSFAST GLASLOCK
Med Le Creusets glaslock blir matlagningsmöjligheterna ännu fler!
Med glaslocket kan du titta till maten utan att lyfta locket. Därmed försvinner ingen ånga ut ur pannan och matens saft och kraft bevaras.
Le Creusets glaslock är ugnsfast upp till 170˚C.
FELAKTIG ANVÄNDNING
Le Creusets 10 års garanti täcker inte skador på non-stick beläggningen som orsakats av överhettning eller repor.
Överhettning: Skador som beror på överhettning är lätt igenkännliga eftersom non-stick beläggningen missfärgas. I värsta fall lossnar non-stick beläggningen från pannan och bildar bubblor eller ramlar av.
Repor: Repor förorsakade av metallredskap, stålull eller skurpulver täcks inte av garantin. Sådana skador är permanenta och kommer att orsaka en reducering av non-stick beläggningens funktionalitet.
GARANTI
Le Creuset lämnar 10 års garanti på Toughened-serien. Garantin träder i kraft från den dag produkten köps. Kom därför ihåg att spara kvittot!
Garantin täcker produktionsfel och/eller materialfel på produkter som används korrekt enligt föreskrifterna i denna bruksanvisning. Garantin täcker inte normalt slitage, kommersiell användning och/eller felaktig användning.
För att få ersättning enligt garantin returneras produkten tillsammans med en kopia på kvittot till den butik där den är köpt, eller till det skandinaviska huvudkontoret.
Defekta köksredskap försöker man först reparera. Om reparation inte är möjligt kommer produkten att ersättas med en motsvarande produkt eller en produkt med motsvarande värde, om originalprodukten inte längre produceras.
Är produkten en del av en uppsättning ersätts endast den produkt som det är fel på.
Garantin gäller inte vid:
Skador som har uppstått till följd av daglig användning, slitage, felaktig användning, olycka eller kommersiell användning.
Repor, fläckar, missfärgning, rost eller skador som är en följd av överhettning.
Skador på föremål eller personer till följd av användning av pannan.
Denna garanti påverkar inte de rättigheter som konsumentköplagen ger dig.
Toughened Stekpannor, kastruller och grytor
Tack för att du valde att köpa en Le Creuset Toughened Non-Stick panna.
Läs denna information noggrant innan du börjar använda produkten. Bruksanvisningen innehåller information som ger dig största möjliga glädje av din nya Le Creuset panna.
Le Creuset Toughened non-stick pannor är tillverkade av förstklassiga råvaror som ger motståndskraftiga och hållbara pannor som du kan ha glädje av i många år framöver.
Varje enskild Le Creuset panna är tillverkad i anodiserad aluminium som ger en solid och hållbar panna som är stark nog att användas varje dag. Värmen fördelas jämnt och effektivt i pannans botten och på dess sidor, och det uppstår aldrig några hot-spots som förstör maten. Den speciella bottnen innehåller magnetiskt rostfritt stål som ger pannan extra styrka och stabilitet – och gör den optimal för användning på alla värmekällor, inklusive induktion.
Både pannans inner- och yttersida är belagda med den nyaste sortens non-stick beläggning, som ger en yta som maten släpper lätt från och som är enkel att rengöra.
Det är möjligt att få värmeresistenta glaslock till pannorna. Glaslocken köps separat.
Le Creuset Toughened non-stick pannor…
… kan användas på alla värmekällor, inklusive induktion, samt i ugn (förutom mikrovågsugn). Se närmare instruktioner nedan.
… tål diskmaskin. Se närmare instruktioner nedan.
… omfattas av en 10 års garanti. Se närmare instruktioner nedan.
HÄRDAD NON-STICK BELÄGGNING
Din Le Creuset panna har genomgått en speciell stärkande process som ger den härdade non-stick ytan extra hållbarhet och oöverträffade stekegenskaper.
Innan pannan används första gången
Ta bort allt emballage och alla klistermärken. Tvätta pannan i varm tvållösning, skölj och torka noggrant.
Endast pannans stekyta ska behandlas innan användning. Yttersidan ska INTE behandlas.
Häll lite vegetabilisk olja eller majsolja på pannan och fördela den med en bit hushållspapper. Skölj pannan med varmt vatten och torka av den. Pannan är nu färdig för användning.
Genom att regelbundet upprepa denna behandling skyddas non-stick beläggningen, och därmed bibehålls pannans stekegenskaper.
Så här använder du pannan
Kokplattor: Använd alltid en kokplatta som motsvarar pannans storlek. Pannan ska alltid täcka kokplattan/gaslågan. Gaslågorna får aldrig slå upp mot pannans sidor utan ska justeras så att de endast träffar pannans botten.
Vid keramiska kokplattor eller induktion får pannan aldrig dras över ytan eftersom detta kan skada spisens yta och/eller pannans botten. Lyft alltid pannan när du ska flytta den.
Temperaturval: Använd medium eller låg värme för vanlig matlagning, på så sätt upphettas pannan jämnt och gradvis.
Ska man sautera kött, fågel eller fisk på hög värme kan man öka temperaturen, men när pannan är varm och maten läggs på pannan bör temperaturen sänkas till medium eller låg igen.
Pannan bör ALDRIG användas vid maximal värme eftersom överhettning kan skada non-stick beläggningen. Se avsnittet om felaktig användning.
Olja och smör: Tillsätt lite smör eller olja innan pannan värms upp. Detta kommer att förbättra bryningsprocessen som sätter smak på maten. Oljan/smöret får aldrig värmas upp så mycket att det börjar ryka. Om fettet fortsätter att ryka bör du kassera oljan/smöret, kyla ner pannan och tillsätta nytt fett innan du fortsätter.
Fettfri matlagning. Pannan förvärms på medelvärme under cirka 2 minuter innan maten tillsätts.
Lämna aldrig mat på pannan på en tänd gaslåga utan uppsikt. Håll alltid öga på temperaturen för att undvika överhettning som kan skada non-stick beläggningen.
Förvaring av mat i pannan: Förvara aldrig livsmedel i pannan. Ingredienserna kan vid en längre tids påverkan skada non-stick beläggningen.
Köksredskap: Vi rekommenderar Le Creusets silikonredskap samt värmebeständiga plast- eller träredskap.
Metallredskap kan användas på pannorna men dessa bör användas med försiktighet. Skrapa aldrig beläggningen hårt med metallredskap och slå aldrig en slev eller stekspade mot pannans kant.
Knivar, stekspadar och andra redskap med vassa kanter får aldrig användas till att skära maten i pannan.
Handhållna elektriska eller batteridrivna handmixers eller mixerstavar får inte användas på non-stick beläggningen.
Användning i ugn: Maximal temperatur 260˚C.
Användning under ugnens grillelement: Avståndet mellan pannans överkant och grillelementet ska vara minst 5 cm.
Handtag: Använd alltid grytlappar när du ska hantera en varm panna.
Rengöring och förvaring av din panna.
Kyl ner pannan under ett par minuter innan du diskar den. Häll aldrig kallt vatten i en varm panna.
ANVÄND ALDRIG stålull, hårda skurborstar, skurpulver o.d. för att rengöra pannan. Pannan rengörs med varmt vatten med eller utan tvållösning och en mjuk svamp eller en vanlig diskborste.
Pannan tål diskmaskin men den speciella non-stick beläggning gör handdisk till en barnlek. Vi rekommenderar handdisk eftersom diskmaskiner på lång sikt utsätter non-stick beläggningen för onödigt slitage.
Om pannan ska diskas i diskmaskin kan nitarna vid handtag samt den yttersta ringen bli matta och ett vitt pulver kan bildas. Detta är helt normalt och har ingen påverkan på pannans användbarhet.
Det går att ta bort det matta eller det vita pulvret med en trasa och lite vatten med tvållösning. Efter behandlingen sköljs pannan och torkas noggrant.
Var gång pannan diskas i diskmaskin ska den behandlas. Häll i lite vegetabilisk olja eller majsolja i pannan och fördela den med en bit hushållspapper. Skölj pannan i varmt vatten och torka av den.
LE CREUSET UGNSFAST GLASLOCK
Med Le Creusets glaslock blir matlagningsmöjligheterna ännu fler!
Med glaslocket kan du titta till maten utan att lyfta locket. Därmed försvinner ingen ånga ut ur pannan och matens saft och kraft bevaras.
Le Creusets glaslock är ugnsfast upp till 170˚C.
FELAKTIG ANVÄNDNING
Le Creusets 10 års garanti täcker inte skador på non-stick beläggningen som orsakats av överhettning eller repor.
Överhettning: Skador som beror på överhettning är lätt igenkännliga eftersom non-stick beläggningen missfärgas. I värsta fall lossnar non-stick beläggningen från pannan och bildar bubblor eller ramlar av.
Repor: Repor förorsakade av metallredskap, stålull eller skurpulver täcks inte av garantin. Sådana skador är permanenta och kommer att orsaka en reducering av non-stick beläggningens funktionalitet.
GARANTI
Le Creuset lämnar 10 års garanti på Toughened-serien. Garantin träder i kraft från den dag produkten köps. Kom därför ihåg att spara kvittot!
Garantin täcker produktionsfel och/eller materialfel på produkter som används korrekt enligt föreskrifterna i denna bruksanvisning. Garantin täcker inte normalt slitage, kommersiell användning och/eller felaktig användning.
För att få ersättning enligt garantin returneras produkten tillsammans med en kopia på kvittot till den butik där den är köpt, eller till det skandinaviska huvudkontoret.
Defekta köksredskap försöker man först reparera. Om reparation inte är möjligt kommer produkten att ersättas med en motsvarande produkt eller en produkt med motsvarande värde, om originalprodukten inte längre produceras.
Är produkten en del av en uppsättning ersätts endast den produkt som det är fel på.
Garantin gäller inte vid:
Skador som har uppstått till följd av daglig användning, slitage, felaktig användning, olycka eller kommersiell användning.
Repor, fläckar, missfärgning, rost eller skador som är en följd av överhettning.
Skador på föremål eller personer till följd av användning av pannan.
Denna garanti påverkar inte de rättigheter som konsumentköplagen ger dig.

Fondue med olja

Fondue Bourguignonne
1 kg oxkött, ex. filé
580 ml olja
1 lagerblad
1 vitlöksklyfta, halverad
Ev. såser att doppa i:
Béarnaise
Senapssås
Tomatrelish
Förbered köttet genom att skära det i portionsbitar, och ta bort allt fett och brosk. Torka det noggrant så att det inte sprutar när det läggs i grytan.
Värm oljan till 190C i fonduen över medelvärme på spisen. Det får aldrig ryka.
Ställ försiktigt grytan på stället och håll oljan varm. Lägg i lagerblad och vitlök. Nu är oljan färdig att doppa köttet i.
Fondue Bourguignonne i Le Creuset Fonduegryta

1 kg oxkött, ex. filé
580 ml olja
1 lagerblad
1 vitlöksklyfta, halverad
Ev. såser att doppa i:
Béarnaise
Senapssås
Tomatrelish
Förbered köttet genom att skära det i portionsbitar, och ta bort allt fett och brosk. Torka det noggrant så att det inte sprutar när det läggs i grytan.
Värm oljan till 190C i fonduen över medelvärme på spisen. Det får aldrig ryka.
Ställ försiktigt grytan på stället och håll oljan varm. Lägg i lagerblad och vitlök.
Nu är oljan färdig att doppa köttet i.
Fonduegryta från Le Creuset

Crêpe suzette

Crêpe suzette
250 g mjöl
25 g socker
1 knivsudd salt
¾ l mjölk
5 ägg
3 äpplen
Kanel, smör
50 g smör
50 g socker
Saft från 1 citron
3 apelsiner + rivna skal
25 g mandelflagor
5 cl Cointreau
3 cl cognac
Lägg i mjölet i en skål och tillsätt ägg, ett åt gången. Vispa och tillsätt socker och salt. Bak crêpene på en panna.
Sockret bryns till ljus karamell i en panna. Lägg i smör och lite rivna apelsinskal. Häll försiktigt på Cointreau och citronsaft och koka upp tills såsen blir jämn. Lägg i pannkakorna, strö över mandlarna och häll i cognacen. Antänd spritångan med en tändsticka. Kom ihåg att vara mycket försiktig när du tänder!
Servera pannkakorna varma från pannan.
Crêpe suzette
250 g mjöl
25 g socker
1 knivsudd salt
¾ l mjölk
5 ägg
3 äpplen
Kanel, smör
50 g smör
50 g socker
Saft från 1 citron
3 apelsiner + rivna skal
25 g mandelflagor
5 cl Cointreau
3 cl cognac
Lägg i mjölet i en skål och tillsätt ägg, ett åt gången. Vispa och tillsätt socker och salt. Bak crêpene på en panna.
Sockret bryns till ljus karamell i en panna. Lägg i smör och lite rivna apelsinskal. Häll försiktigt på Cointreau och citronsaft och koka upp tills såsen blir jämn. Lägg i pannkakorna, strö över mandlarna och häll i cognacen. Antänd spritångan med en tändsticka. Kom ihåg att vara mycket försiktig när du tänder!
Servera pannkakorna varma från pannan.
Le Creuset stekpanna med gjutjärnshandtag

Le Creuset Cog au vin i gjutjärnsgryta

Coq au vin
Marinad:
1½ l röd Bourgogne
1 morot
1 lök, 2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
Färsk timjan, persilja
1 tsk pepparkorn
1 stjälk bladselleri
1 lagerblad
Fyllning:
1 ungtupp på 2-3 kg,
delad i stycken
250 g champinjoner
250 g schalottenlökar
250 g lättsaltat fläsk i
tunna stavar
3 msk cognac
3 msk olja
70 g smör
1 tsk socker
Salt
Skiva morötter, lök och vitlök och lägg dem i en stor Le Creuset-gryta tillsammans med kryddorna. Lägg i tuppen, häll över rödvinet och låt dra svalt i 24 timmar. Ta upp tuppbitarna och torka dem med hushållspapper. Sila marinaden och spara garneringen. Värm oljan i grytan och tillsätt
30 g smör. Stek tuppbitarna tills de är gyllene på alla sidor. Ta upp dem igen. Värm marinaden i en kastrull och sätt spisen på 180oC. Lägg garneringen i kastrullen och
låt den sjuda i 3 min. Lägg garneringen med en hålslev i grytan. Lägg i tuppbitarna och täck med cognac och flambera. Kom ihåg att vara försiktig! Häll över den kokande marinaden och låt sjuda i 10 minuter. Fyll upp med kokande vatten.
Vispa kokvätskan och tillsätt salt. Lägg på locket och ställ den i ugnen i 2 timmar. Koka upp fläsket i en gryta med vatten, droppa av och låt svalna. Stek det i en panna tills det är gyllene, och sautera champinjonerna i 20 g smör och lite salt. Bryn lökarna i 20 g smör och sockret.
Ta upp tuppbitarna och låt dem droppa av. Vispa bort fettet i såsen och sila den. Lägg tillbaka tuppen i grytan och häll över såsen. Tillsätt fläsk, champinjoner och lök. Låt det sjuda svagt i 10 minuter.
Ställ grytan på bordet och njut av en helt fantastisk fransk klassiker!
Coq au vin i Le Creusetgryta
Marinad:
1½ l röd Bourgogne
1 morot
1 lök, 2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
Färsk timjan, persilja
1 tsk pepparkorn
1 stjälk bladselleri
1 lagerblad
Fyllning:
1 ungtupp på 2-3 kg,
delad i stycken
250 g champinjoner
250 g schalottenlökar
250 g lättsaltat fläsk i
tunna stavar
3 msk cognac
3 msk olja
70 g smör
1 tsk socker
Salt
Skiva morötter, lök och vitlök och lägg dem i en stor Le Creuset-gryta tillsammans med kryddorna. Lägg i tuppen, häll över rödvinet och låt dra svalt i 24 timmar. Ta upp tuppbitarna och torka dem med hushållspapper. Sila marinaden och spara garneringen. Värm oljan i grytan och tillsätt
30 g smör. Stek tuppbitarna tills de är gyllene på alla sidor. Ta upp dem igen. Värm marinaden i en kastrull och sätt spisen på 180oC. Lägg garneringen i kastrullen och
låt den sjuda i 3 min. Lägg garneringen med en hålslev i grytan. Lägg i tuppbitarna och täck med cognac och flambera. Kom ihåg att vara försiktig! Häll över den kokande marinaden och låt sjuda i 10 minuter. Fyll upp med kokande vatten.
Vispa kokvätskan och tillsätt salt. Lägg på locket och ställ den i ugnen i 2 timmar. Koka upp fläsket i en gryta med vatten, droppa av och låt svalna. Stek det i en panna tills det är gyllene, och sautera champinjonerna i 20 g smör och lite salt. Bryn lökarna i 20 g smör och sockret.
Ta upp tuppbitarna och låt dem droppa av. Vispa bort fettet i såsen och sila den. Lägg tillbaka tuppen i grytan och häll över såsen. Tillsätt fläsk, champinjoner och lök. Låt det sjuda svagt i 10 minuter.
Ställ grytan på bordet och njut av en helt fantastisk fransk klassiker!
Gryta cog au vin i en Le Creuset gryta
Gjutjärnsgrytor från Le Creuset

Le Creuset recept på crepes med äpplen

Crêpe m. äpplen
250 g mjöl
25 g socker
1 knivsudd salt
¾ l mjölk
5 ägg
3 äpplen
Kanel, smör
Lägg i mjölet i en skål och tillsätt ägg, ett åt gången. Vispa och tillsätt socker och salt.
Tillsätt mjölken gradvis och låt kyla i en timme. Skala äpplena, ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna skivor. Stek dem i lite smör i en panna för att ge dem en härlig, karamelliserad smak. Värm långamt upp crèpe-pannan, tillsätt smör och häll lite smet i pannan. Tillsätt lite stekta äpplen och häll lite mer smet ovanpå. Stek i ca 2-3 minuter på varje sida. Strö ev. lite florsocker eller kanelsocker över de läckra crêpesen.
Crêpes med äpplen

250 g mjöl
25 g socker
1 knivsudd salt
¾ l mjölk
5 ägg
3 äpplen
Kanel, smör
Lägg i mjölet i en skål och tillsätt ägg, ett åt gången. Vispa och tillsätt socker och salt.
Tillsätt mjölken gradvis och låt kyla i en timme. Skala äpplena, ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna skivor. Stek dem i lite smör i en panna för att ge dem en härlig, karamelliserad smak. Värm långamt upp crèpe-pannan, tillsätt smör och häll lite smet i pannan. Tillsätt lite stekta äpplen och häll lite mer smet ovanpå. Stek i ca 2-3 minuter på varje sida. Strö ev. lite florsocker eller kanelsocker över de läckra crêpesen.
Till detta recept använder man en crepestekpanna
En crepestekpanna från Le Creuset

Le Creuset oval gryta kiwi

le Creuset oval gryta i färgen kiwi
Le Creuset oval gryta 4,1 liter i gjutjärn