Crêpe m. äpplen
250 g mjöl
25 g socker
1 knivsudd salt
¾ l mjölk
5 ägg
3 äpplen
Kanel, smör
Lägg i mjölet i en skål och tillsätt ägg, ett åt gången. Vispa och tillsätt socker och salt.
Tillsätt mjölken gradvis och låt kyla i en timme. Skala äpplena, ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna skivor. Stek dem i lite smör i en panna för att ge dem en härlig, karamelliserad smak. Värm långamt upp crèpe-pannan, tillsätt smör och häll lite smet i pannan. Tillsätt lite stekta äpplen och häll lite mer smet ovanpå. Stek i ca 2-3 minuter på varje sida. Strö ev. lite florsocker eller kanelsocker över de läckra crêpesen.
Crêpes med äpplen
250 g mjöl
25 g socker
1 knivsudd salt
¾ l mjölk
5 ägg
3 äpplen
Kanel, smör
Lägg i mjölet i en skål och tillsätt ägg, ett åt gången. Vispa och tillsätt socker och salt.
Tillsätt mjölken gradvis och låt kyla i en timme. Skala äpplena, ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna skivor. Stek dem i lite smör i en panna för att ge dem en härlig, karamelliserad smak. Värm långamt upp crèpe-pannan, tillsätt smör och häll lite smet i pannan. Tillsätt lite stekta äpplen och häll lite mer smet ovanpå. Stek i ca 2-3 minuter på varje sida. Strö ev. lite florsocker eller kanelsocker över de läckra crêpesen.
Till detta recept använder man en crepestekpanna
