Crêpe suzette
250 g mjöl
25 g socker
1 knivsudd salt
¾ l mjölk
5 ägg
3 äpplen
Kanel, smör
50 g smör
50 g socker
Saft från 1 citron
3 apelsiner + rivna skal
25 g mandelflagor
5 cl Cointreau
3 cl cognac
Lägg i mjölet i en skål och tillsätt ägg, ett åt gången. Vispa och tillsätt socker och salt. Bak crêpene på en panna.
Sockret bryns till ljus karamell i en panna. Lägg i smör och lite rivna apelsinskal. Häll försiktigt på Cointreau och citronsaft och koka upp tills såsen blir jämn. Lägg i pannkakorna, strö över mandlarna och häll i cognacen. Antänd spritångan med en tändsticka. Kom ihåg att vara mycket försiktig när du tänder!
Servera pannkakorna varma från pannan.
Crêpe suzette
250 g mjöl
25 g socker
1 knivsudd salt
¾ l mjölk
5 ägg
3 äpplen
Kanel, smör
50 g smör
50 g socker
Saft från 1 citron
3 apelsiner + rivna skal
25 g mandelflagor
5 cl Cointreau
3 cl cognac
Lägg i mjölet i en skål och tillsätt ägg, ett åt gången. Vispa och tillsätt socker och salt. Bak crêpene på en panna.
Sockret bryns till ljus karamell i en panna. Lägg i smör och lite rivna apelsinskal. Häll försiktigt på Cointreau och citronsaft och koka upp tills såsen blir jämn. Lägg i pannkakorna, strö över mandlarna och häll i cognacen. Antänd spritångan med en tändsticka. Kom ihåg att vara mycket försiktig när du tänder!
Servera pannkakorna varma från pannan.
