
-
5 1/2 dl vatten
-
1 tsk jäst
-
1 msk salt
-
4 dl grovt mjöl
-
6 dl vetemjöl
Jäst och vatten rörs samman. Salt, mjöl och grovt mjöl tillsätts. Degen rörs om med en sked och ska vara mycket lös. Ställ undan degen för jäsning i upp till 12 timmar.
Häll ut degen på ett mjölat bord och vik den 3-4 gånger. Låt den jäsa i 2 timmar. Förvärm Le Creuset grytan i ugnen till 250 grader, strö därefter lite mjöl i botten och häll degen i den varma grytan. Grädda den i 30 minuter med locket på. Ta av locket och grädda brödet i ytterligare 15 minuter.
Obs! Den svarta fenolknoppen på grytorna tål endast 190 grader. Det finns stålknopp att köpa till som tål alla temperaturer.
Häll ut degen på ett mjölat bord och vik den 3-4 gånger. Låt den jäsa i 2 timmar. Förvärm Le Creuset grytan i ugnen till 250 grader, strö därefter lite mjöl i botten och häll degen i den varma grytan. Grädda den i 30 minuter med locket på. Ta av locket och grädda brödet i ytterligare 15 minuter.
Obs! Den svarta fenolknoppen på grytorna tål endast 190 grader. Det finns stålknopp att köpa till som tål alla temperaturer.