Bröd i Le Creuset Gryta



  • 5 1/2 dl vatten
  • 1 tsk jäst
  • 1 msk salt
  • 4 dl grovt mjöl
  • 6 dl vetemjöl
Jäst och vatten rörs samman. Salt, mjöl och grovt mjöl tillsätts. Degen rörs om med en sked och ska vara mycket lös. Ställ undan degen för jäsning i upp till 12 timmar.
Häll ut degen på ett mjölat bord och vik den 3-4 gånger. Låt den jäsa i 2 timmar. Förvärm Le Creuset grytan i ugnen till 250 grader, strö därefter lite mjöl i botten och häll degen i den varma grytan. Grädda den i 30 minuter med locket på. Ta av locket och grädda brödet i ytterligare 15 minuter.

Obs! Den svarta fenolknoppen på grytorna tål endast 190 grader. Det finns stålknopp att köpa till som tål alla temperaturer.


Kommentera inlägget här :